Om laser

Laserterapi använder ljus för att förstärka och skynda på kroppens naturliga läkningsförmåga. När cellerna nås av laserljuset får de en energikick och energi krävs för läkning. Beroende på hur gammal skadan är, var i kroppen den sitter, hur pass bra allmäntillstånd individen har och vilken hudfärg individen har, anpassas dosen vid varje behandlingstillfälle. En laserbehandling är smärtfri och snabb (15-30 minuter).
 
Den laser jag behandlar med är en terapeutisk/medicinsk laserapparat, klass 4, av märket ASA. Modellen heter MLS och det unika med den är att den samtidigt behandlar med ljus av två olika våglängder. Den ena våglängden är framför allt antiinflammatorrisk och antiödemisk medan den andra våglängden ger smärtlindring.
Du får med andra ord ökad blodcirkulation, ökad utsöndring via lymfsystemet och smärtlindring i en och samma behandling. Efter behandlingen finns effekten kvar i cirka fem dagar. 
 
Exempel på tillstånd är lämpliga att behandla med laser hittar du under här fliken Tjänster. Välj därefter rubrik människa, häst, katt eller hund beroende på vad du vill veta.
 
Om du är intresserad av mer detaljerad information om laserbehandling, klicka här: laser-som-laeker (1).pdf (178141)